Środek do dezynfekcji powierzchni CHLORAMIN T 1kg

Środek do dezynfekcji powierzchni CHLORAMIN T 1kg
54,90
Dostępny
Zapytaj o produkt

Opis produktu

Chloramin® T proszek do sporządzania roztworu do dezynfekcji powierzchni. 
Szerokie spektrum działania: bakteriobójczy, grzybobójczy, wirusobójczy, prątkobójczy, sporobójczy.

Skuteczność mikrobiologiczna:
Dezynfekcja powierzchni w służbie zdrowia i higienie komunalnej (bakterie, grzyby, wirusy) - 1% (10g/1l) - 30 min.
Dezynfekcja w środowisku z możliwym występowaniem prątków (Tbc) - 1% (10g/1l) - 60 min.
Dezynfekcja powierzchni w praktyce weterynaryjnej:

- bakterie - 2% (20g/1l) - 30 min.
- grzyby - 5% (50g/1l) - 30 min.
- wirusy - 7% (70g/1l) - 30 min.
- prątki (M. avium) - 5% (50g/1l) - 60 min.
Spory (C. difficile, C. sporogenes) - 4% (40g/1l) - 60 min.

Zastosowanie

Dezynfekcja pomieszczeń i powierzchni niezbędne w służbie zdrowia (szpitale, przychodnie zdrowia, gabinety lekarskie i stomatologiczne), dezynfekcja wody pitnej, dezynfekcja w środowisku prątków, dezynfekcja pomieszczeń i powierzchni w weterynarii, dezynfekcja pomieszczeń w hodowli zwierząt, dezynfekcja w przemyśle spożywczym, dezynfekcja w środowiskach podwyższonego ryzyka bakteriologicznego i wirusologicznego.

Zawartość opakowania
Substancja czynna: sól sodowa - chloramina T - zaw. 81% (810 g/kg)



Do dezynfekcji należy stosować środek rozcieńczony wodą o temperaturze 20-25 stopni.
Roztwór 1% można przygotować poprzez rozpuszczenie 100g środka w 10l wody.

Mocno zanieczyszczone przedmioty i powierzchnie należy najpierw oczyścić mechanicznie, a następnie dezynfekować.
Ze względu na mocne działanie utleniające nie jest wskazane stosowanie preparatu wobec niezabezpieczonych powierzchni żelaznych (nie dotyczy stali nierdzewnych) i aluminiowych.
Przedmioty, które pozostają w kontakcie z żywnością, po zdezynfekowaniu należy opłukać wodą pitną

Dodaj swoją opinię

Zapisz się do naszego Newslettera

Aby otrzymywać informacje o promocjach i nowościach w naszym sklepie